Navigatie overslaan
 
© Symbool 5 - Kosmische bewusteloosheid

Symbool 5

Samenvatting van symbool nr. 5 - Kosmische bewusteloosheid


Om tot een werkelijke beleving van en een werkelijk inzicht in de absolute waarheid van het leven te komen is het nodig dat we onszelf tot op de bodem leren kennen. De kosmische analyse van het levende wezen is namelijk de oplossing van het levensmysterie. De onvolmaakte mens is echter bijna totaal onwetend of kosmisch bewusteloos omtrent zijn werkelijke en absolute geestelijke of kosmische analyse.

Belangrijke details in het symbool:


 • Het vraagteken geeft aan dat de onwetendheid van de mens zal leiden tot vragen aangaande zijn eeuwige of onsterfelijke kosmische aard.
 • De gekleurde vlekken buiten het gebied met de zwarte cirkel symboliseren de zes verschillende dragende bewustzijnslagen:
  - rood - instinct
  - oranje - zwaarte
  - geel - gevoeld
  - groen - intelligentie
  - blauw - intuïtie
  - licht indigo - herinnering
 • Dat deze bewustzijnslagen willekeurig en vlekkerig met elkaar vermengd zijn, symboliseert dat de onvolmaakte mens deze mentale verschijnselen wel kent maar nog niet weet hoe ze in zijn eigen mentaliteit of psyche georganiseerd zijn.
 • De oranje cirkel symboliseert het fysieke lichaam van het wezen. De stralen en het kruis geven zijn onzichtbare eeuwige geestelijke structuur weer.