Navigatie overslaan
 
© Symbool 26 - Het komende volmaakte mensenrijk

Symbool 26

Samenvatting van symbool nr. 26 - Het komende volmaakte mensenrijk


Het symbool symboliseert de komende, tot volmaaktheid ontwikkelde mensheid op aarde. Alles zal zich richting internationalisme ontwikkelen. Alle staten van de wereld zullen zich verenigen tot één staat met een gemeenschappelijke wereldregering. Alle natuurlijke hulpbronnen op aarde zullen gemeenschappelijk eigendom van de gehele mensheid worden. Door het menselijke scheppingsvermogen worden de natuurlijke hulpbronnen herschapen ten gunste van het in stand houden van het dagelijks leven. Dit scheppingsvermogen vertegenwoordigt de enige waarde-eenheid en zal het geldstelsel vervangen. Elk mens zal zelf het aantal uren werken dat zijn leven van de geboorte tot de dood kost. Niemand kan op kosten van een ander leven. De wereldstaat zal natuurlijk zijn eigen speciale internationale taal krijgen.

Belangrijke details in het symbool:


  • De gele zon in het midden symboliseert de gemeenschappelijke regering van de gehele mensheid.s
  • De witte cirkels met de zwarte pijlen symboliseren de verschillende staten op aarde. Ze liggen allemaal in de stralen van de zon, wat betekent dat ze ondergeschikt zijn aan de gemeenschappelijke regering.
  • Dat de stralen geel en groen zijn symboliseert dat de staten geregeerd worden door geïntellectualiseerd gevoel, dat hetzelfde is als naastenliefde.
  • De blauwe ster midden in de gele zon symboliseert dat de wereldregering uit kosmisch bewuste wezens bestaat.
  • De witte driehoek symboliseert de eeuwige oorsprong en ware God van het heelal.
  • De naar beneden lopende oranje en gele stralen symboliseren respectievelijk de duistere en de humane geloofsgodsdiensten. Die hebben in het wereldrijk geen noemenswaardige macht meer.
  • De grote witte straal die de eeuwige waarheid of de oplossing van het levensmysterie in de vorm van wetenschap vertegenwoordigt de overhand krijgt.