Navigatie overslaan
 
© Symbool 25 - Het karma van de mensheid

Symbool 25

Samenvatting van symbool nr. 25 - Het karma van de mensheid


Het symbool symboliseert het huidige karma of het huidige lotstijdperk van de aardemensheid. De wet van karma zorgt ervoor dat de gevolgen van het kwade of het goede dat iemand zijn naaste bezorgt terugkeert en overeenkomstig karma voor hem tot stand brengt. Het lot van de gezamenlijke aardse mensheid bestaat uit het lot van alle mensen op aarde samen. Vanwege het beperkte liefdesvermogen worden perioden met gewelddadige, geconcentreerde karmaontladingen beleefd in de vorm van oorlogen of oorlogssituaties. Een belangrijke oorzaak van het duistere karma van de mensheid is vlees eten. Door de crises van lijden die het karma veroorzaakt door te maken zal de mensheid mettertijd tot een volmaakt humane leefwijze komen.

Belangrijke details in het symbool:


  • De ster bovenaan symboliseert het wereldverlossingsprincipe.
  • De naar beneden lopende oranje stralen symboliseren de primitieve, dodende godsdiensten en de naar beneden lopende gele stralen symboliseren de humane wereldgodsdiensten. De witte uit de ster neerdalende straal in het midden symboliseert de oplossing van het levensmysterie als wetenschap.
  • De twee vlammen die van rechts en links elk naar zijn een derdedeel gebied koersen symboliseren twee terugkerende duistere lostbogen diede mensheid zullen treffen en een godenschemering of dag des oordeels zullen ontketenen.
  • Het donkere gebied recht in de cirkel symboliseert langdurige pijn en langdurig lijden in de vorm van invaliditeit, marteling, verminking en verwoesting van cultuurschatten.
  • Het iets lichtere gebied links symboliseert de lotsgevolgen die ogenblikkelijk of heel snel tot de dood leiden.
  • De gele gebieden in het bovenste een derdedeel symboliseren de inwerking van de humane wereldgodsdiensten op de mensheid. Het blauwe gebied symboliseert de humane cultuurvoortbrengselen door de mensheid zoals kunst, literatuur, techniek en wetenschap.