Navigatie overslaan
 
© Symbool 20 - De vergeving der zonden

Symbool 20

Samenvatting van symbool nr. 20 - De vergeving der zonden


Het symbool symboliseert de ontwikkeling van het humane vermogen en de hierdoor veroorzaakte bevrijding van terugkerend duister karma of een terugkerend duister lot. In absolute zin bestaat er geen zonde. Maar uit onwetendheid maakt de mens veel fouten. De gevolgen van deze fouten oogst hij in de vorm van lijden en een ongelukkig lot, wat zijn humane vermogens ontwikkelt. Wanneer de humaniteit van het wezen zo ontwikkeld is dat het het niet langer over zijn hart kan verkrijgen om de een of andere duistere handeling te verrichten, is het beschermd tegen de terugkerende lotsgevolgen van eerder gepleegde duistere handelingen van hetzelfde karakter. Dit gebeurt ongeacht van hoe veel van deze lotsgevolgen het ook te goed mocht hebben om te beleven. Dit is het kosmische principe van de vergeving der zonden.

Belangrijke details in het symbool:


  • De oranje trap onder op het symbool symboliseert de afzonderlijke aardelevens van het wezen als een trede in de ontwikkeling.
  • Het vlak met de twee verticale witte strepen symboliseert het huidige leven van het wezen.
  • Het gele vlak symboliseert zijn verleden en het groene zijn toekomst.
  • De gearceerde oranje vlakken, gescheiden door witte vlakken laten de reeks fysieke levens en de tussenliggende geestelijke levens zien.
  • De witte bogen die van het ene geestelijke leven naar het andere lopen symboliseren lotsbogen die uitsluitend uit lichte belevingen of zaligheidsbelevingen bestaan.
  • De oranje bogen symboliseren de lotsbogen die via re├»ncarnatie van het ene fysieke leven naar het andere lopen.
  • De gele vlammen door het hele symbool symboliseren de ontwikkeling van de humane vermogens van het wezen. Deze vermogens kunnen mettertijd terugkerende lotsbogen neutraliseren naarmate het wezen het niet langer over zijn hart kan verkrijgen een overeenkomstige duistere handeling jegens zijn naaste te begaan. Daardoor wordt het wezen bevrijd van overbodig duister karma en een ongelukkig lot.