Navigatie overslaan
 
© Symbool 15 - De wet van beweging

Symbool 15

Samenvatting van symbool nr. 15 - De wet van beweging


Het symbool laat zien dat alle bewegingen een kringloop doorlopen. Beweging komt in fysieke en geestelijke vorm voor. De fysieke bewegingsvorm is het verplaatsen van een object van de ene plaats naar de andere, de geestelijke vorm is de omvorming van de ene toestand in de andere. Deze twee bewegingsvormen tonen de wet van beweging. Zelfs de zogenaamde rechte lijn laat deze wetmatigheid zien. in absolute zin bestaat de rechte lijn namelijk niet, aangezien die altijd een deel van een kringloop is. Als de energie├źn niet in kringlopen gebonden waren, zouden er noch levensbeleving en lot noch bewustzijn en organismen zijn.

Belangrijke details in het symbool:


  • De ronde witte figuur symboliseert de bolvorm die het kosmische basisevenwicht van alle bewegingen is.
  • De bovenste witte lijn laat de zogenaamde rechte lijn zien. Maar kosmisch gezien bestaat die niet, aangezien de genoemde lijn een deel vormt van een cirkel met een diameter van 40 meter.
  • De andere witte lijnen zijn ook cirkels maar hier zijn de cirkels zo klein dat de buiging of kromming zo sterk is dat die met het blote oog gezien kan worden.
  • Ook vierkanten zijn in absolute zin een illusie, omdat de schijnbaar rechte vlakken ook krommingen bevatten, ook al zijn die zo microscopisch dat ze niet waargenomen kunnen worden.
  • De met dunne lijnen aangegeven cirkels laten zien dat de bewegingssoorten van het gehele heelal een deel van cirkelbanen zijn.