Navigatie overslaan
 

Martinus Centrum Klint Denemarken

Afbeelding van de lezingzaal

Het Martinus Centrum is een internationaal onderwijscentrum voor belangstellenden in de kosmologie van Martinus. Het Centrum ligt aan zee in een vredig gebied met natuurschoon bij het dorpje Klint ca. 110 km ten noordwesten van Kopenhagen. Het dichtstbijzijnde grotere stadje is Nykøbing Sjælland. In 1935 stichtte Martinus hier een vakantiekolonie die zich in de loop van de jaren ontwikkeld heeft tot een modern cursuscentrum met voordrachtszaal, cursuslokalen, een vegetarisch restaurant, woonruimte voor cursisten en een kampeerterrein.


Afbeelding van binnen in de lezingzaal

Het Centrum biedt intensief onderwijs en studiemogelijkheden en is tegelijkertijd een oase van rust voor de geestelijk zoekende. Hier kan men deelnemen aan cursussen, naar lezingen gaan en zich door middel van zelfstudie in het wereldbeeld verdiepen zoals Martinus dat in zijn gehele werk beschreven heeft. Men kan zich bovendien laten inspireren door de lichte en positieve sfeer aldaar. Die draagt het stempel van de deelnemers die graag willen bijdragen aan het ontwikkelen van een nieuwe humane wereldbeschaving - in de geest van Martinus.


Iedereen met belangstelling voor deze analyses is welkom in het Centrum. Niemand hoeft zich gebonden te voelen door iets anders dat zijn eigen opvatting, en men wordt geen lid van een vereniging of krijgt een lidmaatschapskaart omdat men zijn kennis wil verdiepen door het Centrum te bezoeken. De meeste cursisten komen uit Scandinavië, maar in de internationale weken in de zomer kan men kennis maken met belangstellenden uit vele andere landen. Het is kenmerkend voor de deelnemers dat ze met behulp van de analyses van Martinus op zoek zijn naar een dieper inzicht in de aard van het leven, in hun eigen persoonlijke ontwikkeling en in de ontwikkeling van de wereld.De activiteiten in het centrum

Tijdens de zomer is het onderwijs opgedeeld in zes periodes van een week. De laatste twee weken van het zomerprogramma, de internationale weken, lopen van eind juli tot begin augustus.


Programma:

Ochtendlezingen van 9.30 tot 10.30 uur. Alle ochtendlezingen worden gewoonlijk o.a. in het Nederlands en andere talen vertaald.
Studiegroepen van 11.00 tot 12.30 uur. In de internationale weken zijn er ook studiegroepen in o.a. het Duits en/of Engels. Hier worden bepaalde thema’s en artikelen en boeken van Martinus besproken.
Symboolverklaringen van 16.00 tot 17.00 uur. Deze worden in het Duits en/of Engels gegeven.

De internationale weken 2023 zullen plaatsvinden van zaterdag 22 juli tot zaterdag 5 augustus.

Week 5: 22 juli - 29 juli - Is vrede mogelijk
Week 6: 29 juli - 5 augustus - Verbinding maken met je naasten en met god

Het volledige programma is te downloaden van de Engelse website van het Martinus Centrum in Klint: www.martinus.dk/en/courses-and-lectures